19 Ekim 2013 Cumartesi

Türkiye Nasil Super Güç Olur

Türkiye Nasıl Süper Güç Olur
1. Sermayenin dış piyasalara çıkması engellenmeli,
2. Yabancı bankaların hareket alanları kısıtlanmalı, faizle para kazanma devri sona ermeli, spekülasyon ve manipülasyon hareketler en aza indirilmeli yada yok edilmeli,
3. Üniversitelerle yerli sermayeyi birleştirerek desteklenmeli,
4. Enerjiye bağımlılık azaltılmalı, raylı sistemlere geçerek karayolu taşıtları için harcanan enerji azaltılmalı,
5. Yenilenebilir enerjiye devlet desteği artırılmalı,
6. Teknolojinin montajına değil, işlemcilerin üretimine ve yazılım geliştirme arge çalışmalarına hız verilmeli, 
7. Kredi kartı kullanımını ve kredileri kısıtlayıcı tedbirler alınmalı, çünkü bankalar devlet tahvilinden umduğunu bulamadıklarında vatandaşa para dağıtarak faizle para kazanmaktadırlar,
8. Geçmişte ekonomik krizlerde halktan hortumlanan paraların hesabı sorulmalı,
9. Ülkede bitmekte olan tarım ve hayvancılık ayağa kaldırılmalı, çünkü bir çok ürünü ihraç eder duruma geldik, ülkede bir çok işsiz varken yeni istihdam alanlarının açılması fena olmaz,
10. Eğitim sistemimizi ülkenin geleceğine yönelik somut planlamalarla pratik olarak sonuçlarını görebileceğimiz şekliyle tekrar düzenlememiz gerekiyor,  
11. Bilimsel araştırma merkezleri kurarak bütün eğitim kurumlarını entegre edilmeli. Örneğin üniversitede okuyan bir kimya öğrencisinin araştırma yapacağı  araştırma merkezi veya ekipman yok. Varsa da bir çok prosedür bulunmaktadır. 
12. Sosyal politikalarla yani sosyal yardım ve dayanışma ile kısa vadede bazı şeyleri değiştirebilirsiniz. Ancak sosyal politakalar eğitim ve bilimin önüne geçmemeli ve dengeli olmalı. 
13. Bilişim sektörü desteklenmeli yeni teknolojilerle ülke ekonomisine katma değer sağlayacak üretimin sağlanmalıdır.
14. Özgürlük ve demokrasi yasalarla korunmalı, ülkede ırk, dil, din ayrımı yapmadan insan haklarına saygılı olunmalıdır. Ancak Özgürlük ve demokrasi diyerek halkı tahrik edici bilinçli provokasyonların da farkında olunmalıdır. Elbette özgürlük ve demokrasi çok önemli ancak şimdilerde büyük sermayeli global şirketlerin ve lobilerin maşası haline gelmiştir. Halk tarafından seçilen hükümetler üzerinde baskı oluşturarak kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadırlar.
15. Ülkedeki kurumlar yasalarla belirlenmiş görevleri dışında faaliyette bulunmamalıdırlar. 
16. Ülkede ekonominin gelişmesi için teşvik adı altında büyük sermayeli şirketlere avantaj sağlayarak küçük yatırımcı ezilmemelidir.

17. Montaj sanayi değil, üretim ve imalat sanayi desteklenmeli,

18. Eğitimde ilkokul çağından itibaren bilişimle ilgili olarak donanım ve yazılım gibi dersler müfredata eklenmelidir.
19. Uzay araştırmaları ve genetik bilimlerine ağırlık verilmeli, bilim merkezleri kurulmalı, uzun vadeli bilimsel öngörü master planı hazırlanmalı, ulusal strateji planları ile desteklenmelidir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.