13 Ağustos 2013 Salı

Flörtbook

      Facebookta bir çok kişiye arkadaşlık teklifi yaparak sosyal ortam oluşturmaya çalışanlar var. Özellikle cinsel içerikli paylaşımlarda bulunarak grup ve sayfa beğen sayısı artırıp reklam işi yapanlar bile var. Bir de kendini yanlız hissedenler tabii... Eskisi gibi facebookta arkadaşlarımın fotolarını takip etmiyorum artık... Çünkü herkes iyi anını çekiyo... Hiç lavaboya girerken çekilmiş bir fotograf paylaşan gördünüz mü? Ben görmedim.
       Özellikle gençlerin kendilerini ifade etme platformu olarak gördüğü facebook buna twitter da ekleyebiliriz gerçek arkadaşlığı çok basitleştirdi. Doğum gününde bile aynı ortamda olmalarına rağmen doğum günü kutlaması facebook üzerinden yapılır hale geldi. Sanki doğum günü resmileşmiş gibi bir durum ortaya çıkıyor.
       Şimdi gelelim flört meselesine... Flörtbook diye ifade ettiğim facebookta bir çok kişi tanımak için belli belirsiz arkadaş ekleme yaptık... Herbirimiz ya erkek arkadaş ya kız arkadaş arıyoruz... Ancak facebook ta tanışıp biraz konuştuktan sonra buluşuyoruz. Tam flört etmeye başlayacakken araya gene facebook giriyo... Çünkü facebook varken neden buluşalım. Konuşuyoruz ya gibi bir durum ortaya çıkıyor. Çiftler tam olarak birbirini tanımadıkları için paylaşımlar ve İlişki başlamadan ucuz hale geliyor... Ama kötü niyetli buluşmaları buna dahil etmiyorum. Facebook ta arkadaş ekleyerek tanışıp flörte başladığınızda hem karşınızdaki hem de siz facebooktan uzak durun ve gerçek hayata dönün... 

Hiç yorum yok: